אנגינה פקטוריס (תעוקת חזה)

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

תעוקת חזה (או אנגינה פקטוריס) היא כאב חזה המבטא ירידה באספקת הדם לשריר הלב. האנגינה מופיעה בדרך כלל במאמץ, כאשר הלב מפסיק לקבל דם בצורה טובה ומבטאת את תחילתה של מחלת כלי דם כליליים.

תעוקת חזה היא מצב המעיד על חסימה חלקית בעורקים הכליליים, ונחשב למצב מקדים להתקף לב ועל כן צריך להילקח ברצינות רבה ולעבור טיפול במידת הצורך.

למרות שמדובר במצב שכיח, פעמים רבות קשה להבדיל בין כאב שמקורו תעוקת חזה לבין כאבים מסיבות אחרות (כמו צרבת), ועל כן כאשר הכאב מופיע יש צורך לעבור בירור מקיף במהירות האפשרית.

תסמינים

תעוקת חזה מתבטאת בכאב חזה המקרין לידיים, צוואר, לסת וכתפיים. כמו כן, המצב כולל אי נוחות באזור החזה, בחילה וקוצר נשימה. במהלך תעוקת חזה מופיעים גם בשכיחות גבוהה קוצר נשימה והזעה, ועלולה להתפתח גם תחושת חרדה.

כאב החזה מתואר ככאב לוחץ במרכז החזה, וחלק מהחולים מתלוננים על משקל רב ולחץ באזור מרכז החזה. חומרת הכאב ותדירותו קשור למצב הלב וחשוב לצורך אבחנה וטיפול. כאב המופיע רק לאחר מאמץ ממושך מתייחס בצורה שונה לכאב המופיע גם במנוחה, וחומרת המצב קשורה לפרוגנוזה ולטיפול.

תעוקת חזה יציבה

מאופיינת בכאב המופיע לאחר מאמץ או טיפוס מדרגות. אנשים הסובלים מתעוקת חזה יציבה אינם מפתחים את הסימנים במנוחה, אלא רק כאשר הלב מתאמץ. ברוב המקרים, מדובר בכאב אופייני, ואנשים הסובלים מתעוקת חזה יציבה מכירים את הכאב ויודעים בדיוק מהי הסיבה להתפתחותו.

כמו כן, הכאב בתעוקת חזה יציבה הוא קצר, ופוסק לאחר מנוחה או שימוש בתרופות מתאימות. מלבד מאמץ גופני, אנגינה פקטוריס יציבה עלולה להתפתח גם לאחר סטרס נפשי או מצבי מתח ממושכים.

תעוקת חזה בלתי יציבה

זהו שלב מתקדם של מחלת הלב בו כאב החזה מופיע גם במנוחה. הכאב גורם לסימנים מעט שונים מתעוקת חזה יציבה, והאנשים הסובלים מכך מדווחים על כאב שונה ממה שהתרגלו עד כה.

בדרך כלל מדובר בכאב ארוך יותר, שנמשך לאורך 30 דקות ואף יותר וכמו כן, אינו מופג במנוחה או לאחר טיפול תרופתי. תעוקת חזה בלתי יציבה מצביעה על מחלת לב קשה ועלולה גם להעיד על תחילתו של התקף לב.

בדיקות לבירור תעוקת חזה

לאחר שמופיעה תעוקת חזה יש לבצע בדיקות שונות במטרה לברר את מצב הלב ולהתחיל טיפול במידת הצורך.

  • בדיקת אק"ג – מאפשרת לבחון את מצב הלב ולבדוק האם מדובר בהתקף לב. כידוע, הסימנים של התקף לב ותעוקת חזה דומים (במיוחד אם מדובר בתעוקת חזה בלתי יציבה) ועל כן יש לשלול בהקדם התקף לב.
  • מבחן מאמץ – מאפשר לבחון את תפקוד הלב במאמץ, במהלכו הלב נדרש לעבודה מאומצת יותר ומופיעים סימני האנגינה. מבחני המאמץ מבוצעים תוך ניטור פעילות הלב ונסיון לאפיין את השינויים בו במהלך המאמץ. לעתים, בזמן המאמץ מבצעים מיפוי לב המאפשר לאתר שינויים ופתולוגיות ולהתאים טיפול.
  • בדיקת אקו לב – מאפשרת לבדוק פתולוגיות בלב ולאפיין שינויים שעלולים להביא לכאב. במהלך הבדיקה בודקים את הלחצים במדורי הלב השונים, את תפקוד המסתמים ומעריכים שינויים שיכולים להיות קשורים לאנגינה.
  • צינתור לב אבחנתי – מאפשר להדגים בצורה הטובה ביותר את העורקים הכליליים ולבדוק את זרימת הדם דרכם. במקרה של חסימה, ניתן כבר לפתוח אותם ולהתקין תומכן שיבטיח זרימת דם תקינה.
  • בדיקת דם – במקרה של התקף לב בדיקות דם יכולות להראות עליה באנזימי הלב. במקרים כאלה מזרזים את הבירור ואת תחילת הטיפול.
מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!