טכיקרדיה (קצת לב לא סדיר)

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

דופק לב מהירטכיקרדיה היא בעיה בריאותית של קצב לב מהיר או לא סדיר (דופק מהיר) שיכול להגיע בין 400 ל-600 פעימות לב בדקה אחת בזמן מנוחת הגוף, בעוד שבמצב רגיל קצב הלב עומד על 100 פעימות בדקה אצל אנשים מבוגרים ו-150 פעימות אצל ילדים, גם כן במנוחה. הבעיה היא שבקצב פעימות גבוה שכזה הלב לא יכול להזרים דם עשיר בחמצן לגוף האדם בצורה יעילה. הטכיקרדיה מקורה בהפרעה בהולכה החשמלית התקינה של הלב אשר גורמת לרפרוף פרוזדורי הלב או חדרי הלב, ועלולה לגרום לאובדן הכרה ואפילו למוות.

לתופעת הטכיקרדיה ישנם שלושה סוגים שונים: "סינוס טכיקרדיה" שהמקור שלו הוא בקוצב הלב אשר נמצא בעלייה הימנית של הלב, "טכיקרדיה חדרית" שהמקור שלה הוא בחדרי הלב ו"טכיקרדיה על-חדרית" שהמקור שלה הוא בעליות של הלב.

הגורמים לטכיקרדיה

טכיקרדיה יכולה לנבוע מגורמים שונים:

  • האדם סובל מבעיות אשר קשורות ללב כמו לחץ דם גבוה.
  • האספקה של הדם אל שרירי הלב היא לקויה בגלל שהאדם סובל ממחלות קיימות כמו מחלה של מסתם הלב, טרשת עורקים, מחלת שריר הלב, אי ספיקת כליות, דלקות בלב או גידולים בלב ובאזורים הסמוכים אליו.
  • האדם סובל מבעיות רפואיות אחרות מאלו אשר הוזכרו בסעיף הקודם. המחלות יכולות להיות מחלות ריאה, מחלות בבלוטות התריס, חוסר איזון אלקטרוליטי בגוף, שימוש בסמים או צריכת אלכוהול או קפאין בכמויות גדולות ומופרזות.
  • האדם נתון בלחץ נפשי גדול מאוד.

התסמינים לטכיקרדיה

אנשים אשר סובלים מבעיית הטכיקרדיה מדווחים על תסמינים שונים כמו סחרחורות, קוצר נשימה, תחושות של עילפון, חולשה פיזית באופן פתאומי, התעלפויות ותחושת רפרוף בחזה.

גורמי סיכון לטכיקרדיה

ישנן בעיות בריאותיות אשר עלולות להגדיל את הסיכויים שתתפתח בעיית הטכיקרדיה כמו מום מולד בלב, טרשת עורקים (מחלת לב כלילית), התקף לב שנגרם מאוטם שריר הלב, מחלת ריאות כרונית או מחלות לב ניווניות או דלקתיות.

אבחון טכיקרדיה

את הטכיקרדיה ניתן לאבחן על ידי שאלות אל המטופל, על ידי בדיקות לב כמו הולטר, א.ק.ג ומקליט אירוע אשר עוקבות אחרי פעילויות הלב ומתעדות אותן. כמו כן ניתן לאבחן את הבעיה באמצעות בדיקה גופנית.

טיפול בטכיקרדיה

המטרות של הטיפולים בתופעת הטכיקרדיה הן לגרום להאטה של קצב פעימות הלב שעלו במהירות, להקטין סיכונים ולמנוע התקפים נוספים של עלייה חדה בקצב בלב. ישנן תרופות אשר מוזרקות לגוף שנועדו לשחזר את קצב הלב הנורמאלי. אפשר גם להשתמש בתמרוני מחנק כאשר קצב הפעימות הוא מהיר. תמרוני מחנק אלה מווסתים את קצב הלב. ישנה שיטה נוספת והיא תהליך של היפוך ובו מונחים על החזה טלאים במטרה להעביר הלם אשר משפיע על הדחפים החשמליים בלב ומחזיר את הקצב למצב נורמאלי. שיטת טיפול זאת נעשית ניתנת בזמן חירום או כשהתרופות והתמרונים אינם משפיעים.

סיבוכים אפשריים

סיבוכים אפשריים אשר עלולים להופיע בעקבות טכיקרדיה הם התפתחות של קרישי דם דבר שעלול לגרום למצב של שבץ או התקף לב, יכול להיות מצב שבו הלב לא מסוגל לשאוב את כמות הדם הדרושה לו (מצב זה נקרא אי ספיקת לב), האדם עלול לחוות התעלפויות באופן תכוף ואפילו עלול להיגרם מצב של מוות פתאומי.

כיצד ניתן למנוע טכיקרדיה?

הכי נכון לעשות כדי למנוע טכיקרדיה זה להפחית עד כמה שניתן את הסיכון להתפתחות מחלות לבביות באמצעות שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית, אכילה נכונה ומאוזנת, לנהל אורח חיים בריא, לא לעשן, לא לשתות אלכוהול (אם לשתות אז במתינות), לא לעשן סמים, להגביל כמה שניתן את צריכת הקפאין ולצרוך כמה שפחות תרופות ללא מרשם, במיוחד כאלה עם חומרים ממריצים. אם כבר ישנה מחלת לב ברקע, כדאי לטפל בה היטב ולהיות במעקב רפואי.

מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!