קרדיומיופתיה

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

קרדיומיופתיה היא מחלת לב בה הלב מתרחב ושריר הלב נחלש. זהו מצב בו הלב מתקשה להזרים דם, ובשלבים מאוחרים עלולה להתפתח אי ספיקת לב. קרדיומיופתיה היא מצב מולד או נרכש, ובאמצעות טיפול תרופתי או ניתוחי ניתן לשפר את מצב הלב.

סוגי קרדיומיופתיה

קיימים 3 סוגים עיקריים של קרדיומיופתיה:

  • Dilated Cardiomyopathy – הסוג הנפוץ ביותר של קרדיומיופתיה בו נגרמת הרחבה של חדרי הלב ובעיקר החדר השמאלי. במקרה זה, יכולת הלב להזרים דם נפגמת ועלולה להתפתח אי ספיקת לב. המצב נפוץ בעיקר באנשים בגיל העמידה, והיסטוריה משפחתית של המחלה מגבירה את הסיכון לכך.
  • Hypertrophic Cardiomyopathy – מצב בו נגרמת התעבות פתולוגית של שריר הלב וכתוצאה, יכולת ההתמלאות של חדר שמאל נפגעת מכיוון שהוא קטן בגלל מסת השריר הגדולה. הבעיה העיקרית שנגרמת היא הפרעה באספקת הדם לאיברי הגוף, שנובעת מנפח דם נמוך יותר שמוזרם. קרדיומיופתי היפרטרופית יכולה להתפתח בכל גיל, אך נחשבת חמורה יותר במידה והמצב מתחיל בתקופת הילדות. קיים גורם גנטי למחלה, וברוב המקרים יש קשר משפחתי להופעת קרדיומיופתיה היפרטרופית.
  • Restrictive Cardiomyopathy – מצב בו שריר הלב הופך לנוקשה ותכונותיו האלסטיות נפגעות. במקרה זה, השריר לא מצליח להתרחב כראוי ויכולת ההתמלאות של הלב נפגעת. קרדיומיופתיה רסטריקטיבית יכולה להתפתח עם הגיל, אך בדרך כלל מופיעה אצל אנשים מבוגרים. זהו הסוג הכי פחות שכיח של קרדיומיופתיה והסיבה לו אינה ידועה.

גורמים לקרדיומיופתיה

למרות שברוב המקרים, הגורם לקרדיומיופתיה נשאר עלום, קיימים מספר גורמים המשפיעים על שריר הלב ועשויים להוביל לקרדיומיופתיה.

  • מחלות לב – אנשים הסובלים ממחלות לב נמצאים בסיכון גבוה ביותר לפתח קרדיומיופתיה. בעיות כמו מחלות מסתמים, מומי לב מולדים, התקפי לב או יתר לחץ דם עלולים להסתיים בקרדיומיופתיה.
  • הריון – הריון הוא מצב בו קיים עומס על הלב ועלולה לכן להתפתח קרדיויופתיה. להרחבה: מחלות לב בהריון.
  • קוקאין, כימותרפיה, תרופות אנטי דיכאוניות – עלולים במקרים מסוימים לגרום לפגיעה בלב שתוביל לקרדיומיופתיה.
  • פקטורים גנטיים – ככל הנראה קיימים פקטורים גנטיים שמגבירים את הסיכון לקרדיומיופתיה. במקרים רבים, קרדיומיופתיה הוא מצב משפחתי ויש לקחת בחשבון שקיים גורם תורשתי שמוביל לבעיה.

תסמינים של קרדיומיופתיה

קרדיומיופתיה גורמת לסימנים שונים בהתאם לחומרת המחלה ולהפרעה בזרימת הדם. קיימים חולים שכלל לא מרגישים בסימנים אך עלולים להתפתח בהדרגה סוגים שונים של סימנים המעידים על קרדיומיופתיה.

בהתחלה, עלול להופיע קוצר נשימה במאמץ ובשלבים מאוחרים יותר של המחלה גם במנוחה. כמו כן, עלולות להופיע בצקות ברגליים, מיימת והפרעות נוספות בדומה לאי ספיקת לב. מבחינת המצב הכללי, חולי קרדיומיופתיה סובלים מעייפות כרונית על רקע מאמץ הלב, עלולים לסבול מהפרעות קצב ומאירועים של התעלפויות.

ללא טיפול, סימני קרדיומיופתיה יכולים להחמיר, אך בעזרת טיפול יעיל ניתן לחיות עם המחלה במשך שנים ארוכות.

טיפול בקרדיומיופתיה

מטרת הטיפול בקרדיומיופתיה היא להפחית ככל שניתן את הסימנים ולאפשר אורח חיים תקין. אין באמצעות הטיפול למנוע את התדרדרות המצב ואת המשך התפתחות הקרדיומיופתיה, אך בזכות טיפול יעיל ניתן להאריך את משך החיים ולהפחית את מידת החומרה של המחלה.

טיפול תרופתי

שימוש בתרופות שונות להורדת לחץ הדם והקלה על פעילות הלב עוזרות במקרים של Dilated Cardiomyopathy. תרופות כמו חסמי בטא, דיגוקסין, Ace Inhibitors ואחרות עוזרות להפחית את העומס על הלב ומונעות התפתחות של אי ספיקת לב. כמו כן, שימוש במשתנים עוזר להפחתת הבצקות והמיימת.

טיפול ניתוחי והשתלת קוצבים

במקרים של קרדיומיופתיה היפרטרופית ובמידה והתרופות לא עוזרות ניתן להציע טיפולים כירורגיים שונים. כמו כן, השתלת קוצב לב מלאכותי מאפשר שליטה בקצב הלב ומניעת מקרים של דום לב פתאומי והתעלפות ויש לשקול זאת במידה וזה יכול לעזור.

מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!