מיפוי לב לאבחון מחלות לב

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

בדיקת מיפוי לב מאפשרת לבדוק את אספקת הדם לאזורים שונים בלב. זוהי בדיקה לא פולשנית הכוללת שימוש בחומר סימון רדיואקטיבי שמאפשר לבדוק את אספקת הדם אל אזורי הלב השונים ובצורה זו לאבחן מחלת לב כלילית.

מיפוי הלב מתבצע במנוחה ובמאמץ, על מנת לבדוק את הפרפוזיה לאזורי הלב השונים במצבי קיצון ובכך להעריך בצורה טובה יותר את מצב כלי הדם הכליליים. מיפוי הלב נחשב לבדיקה בטוחה מאוד ועוזר למעקב אחרי מצב הלב ולהתקדמות הבירור הרפואי במקרים רבים.

מתי מבצעים מיפוי לב?

מיפוי לב מתבצע כאשר רוצים לברר סיבות לסימפטומים לבביים כמו כאבי חזה, קוצר נשימה במאמץ וסימנים נוספים. מכיוון שמדובר בבדיקה לא פולשנית, במקרים רבים משתמשים בבדיקה זו כבדיקה אבחנתית לפני ההחלטה על ביצוע צינתור או ניתוח מעקפים.

כמו כן, בדיקת מיפוי הלב משמשת גם למעקב אחרי חולי לב ולבחינת יעילות הטיפול במקרים שונים. פעמים רבות תפקיד הבדיקה הוא להעריך את אספקת הדם ללב ואת התאוששותו לאחר אוטם בשריר הלב או במקרים אחרים של איסכמיה.

שימוש בחומר סימון רדיואקטיבי

בדיקת מיפוי הלב מתבצעת כאמור על ידי שימוש בחומר רדיואקטיבי אותו ניתן לראות באמצעות מצלמה מיוחדת. חומר הסימון נע עם זרם הדם עד הגעתו ללב, והסימון הרדיואקטיבי מאפשר לראות אילו אזורים בלב מקבלים אספקת דם טובה ואילו לא נהנים מאספקת דם מספקת.

לדוגמא, באמצעות הבדיקה ניתן לראות אזור מסוים בלב שמקבל אספקת דם ירודה ומכך להסיק על מיקום החסימה. חומר הסימון כולל רמה נמוכה מאוד של קרינה רדיואקטיבית ואינו מזיק לגוף. עם זאת, בדיקה זו לא מומלצת לנשים בהריון או לנשים מיניקות.

שלבי הבדיקה – מנוחה ומאמץ

על מנת לבדוק בצורה טובה יותר את הזרמת הדם לרקמת הלב מבצעים את הבדיקה בשני שלבים: במנוחה ובמאמץ. הבדיקה במאמץ חשובה על מנת לראות האם הלב מתפקד היטב גם כאשר מדובר בקצב גבוה, והאם הדם מגיע לכל אזורי הלב בצורה טובה גם במצבי קיצון. במידה ומדובר במטופל שאינו יכול לבצע מאמץ, ניתן להשתמש בתרופות המגבירות את קצב הלב להשגת אפקט דומה.

  • שלב המנוחה – בשלב זה יוזרק חומר הסימון דרך הוריד ויצולם אחרי 30-45 דקות. במקרים אלה תתבקשו לשכב על המיטה ולנוח על מנת לא לאמץ את הלב.
  • שלב המאמץ – בשלב זה תעלו על הליכון או אופניים במטרה להעלות את קצב הלב. בשיא המאמץ, יוחדר שוב חומר הסימון דרך הוריד ויצולם גם כן אחרי 30-45 דקות בדומה לשלבים הקודמים. בדיקת המאמץ מבוצעת כמובן תוך ניטור קצב הלב על ידי מכשיר אק"ג, וזאת על מנת להימנע מגרימת נזק ללב.

באופן כללי, כל בדיקת מיפוי הלב נמשכת כ-4 שעות, בהתאם לקצב פיזור חומר הסימון ומשך המאמץ. הבדיקה אינה מסוכנת ואינה כוללת סיבוכים אפשריים ולכן מתאימה כמעט לכל סוגי החולים

תוצאות הבדיקה

תוצאות מיפוי הלב מפוענחות על ידי מומחים לרפואה גרעינית ובהתאם להם קובעים את המשך הבירור והטיפול. התוצאות מאפשרות לאתר חסימות בעורקים כליליים או לזהות אזורים שונים בלב הסובלים מפרפוזיית דם לקויה ללא שימוש באמצעים פולשניים או מסוכנים.

במקרים של חסימת כלי דם, יש לטפל בהם כמובן בהתאם לחומרת המצב – בחסימה קלה מסתפקים בטיפול תרופתי ושינוי אורח חיים, בחסימה קשה פונים מיד לצנתור ובמקרים מיוחדים מבצעים ניתוח מעקפים. באופן כללי מדובר בבדיקה טובה, בטוחה ומהימנה מאוד, ותוצאותיה מאפשרות התקדמות יפה בהמשך הבירור ובהחלטה על הטיפול.

מיפוי לב
מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!