מוות לבבי פתאומי

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

מוות לבבי פתאומימוות לבבי פתאומי (Sudden cardiac death) הינו הידרדרות פתאומית ומהירה במצבו הלבבי והכללי של החולה, עד כדי דום נשימה ולב. בדרך כלל, מוות לבבי פתאומי מתרחש על רקע מחלת לב כלילית ידועה או שאינה ידועה. מצב כרוני זה מביא לאיסכמיה זמנית אשר גורמת להפרעות קצב, איבוד הכרה ודום לב נשימתי. ללא טיפול רפואי מקצועי ומידי, ימות החולה תוך 24 שעות מהאירוע עצמו.

שכיחות התופעה בישראל ובעולם המערבי הינה גבוהה, וההערכות מדווחות על כך, כי זוהי סיבת המוות השכיחה ביותר בעולם המערבי כולו. בארצות הברית, מתים מוות לבבי פתאומי

כ- 300,000-400,000 איש כל שנה. למרות שרוב האנשים ידועים כחולים במחלת לב או בעלי גורמי סיכון לכך, סיבת המוות הזו נחשבת ל"רוצח השקט".

גורמים ותסמינים

הגורם השכיח ביותר למוות לבבי פתאומי הוא מחלות לב לא מטופלות, אשר מתבטאות לפעמים בדופק איטי וטרשת עורקים. מצב זה יכול להופיע בכל גיל, החל מגיל הינקות כתוצאה ממום לבבי, דרך גיל ההתבגרות אשר התבטאותו השכיחה מתרחשת בעת מאמץ גופני וכלה בבגרות כתוצאה ממחלות לב כרוניות. עם זאת, השכיחות הגבוהה ביותר למוות לבבי פתאומי עולה עם הגיל, ונפוצה יותר בקרב גברים.

בעבר, נהגו לחשוב כי מוות לבבי פתאומי אינו כולל תסמינים מוקדמים. אולם, כיום, לאחר מחקרים רבים, נמצאו מספר תסמינים אשר החשידו והקדימו אירוע לבבי. בין סימפטומים אלה כלולים כאבים בחזה, כאבים ביד, קוצר נשימה, סחרחורות ולפעמים אף התעלפויות. כמו כן, נמצא כי אצל 10% מהחולים, יימצאו תסמיני שפעת כשבוע לפני האירוע. כלל התסמינים עלול להופיע מספר ימים לפני האירוע ועד חודש. לא תמיד תסמינים אלה מטופלים בזמן או מדווחים על ידי המטופלים עצמם, ולכן אין הם ידועים או מקושרים לאירוע עצמו.

מחלות משפיעות ודרכי מניעה

ישנם מספר אירועים ומחלות מקדימות אשר עלולות לזרז מוות לבבי פתאומי, כדוגמת פרפור פרוזדורים (Atrial fibrillation) והפרעות קצב. במחקר רב משתתפים אשר כלל 20,000 מטופלים, נשים וגברים מעל גיל 45 נמצא כי שכיחות אירועי פרפור פרוזדורים היה קשור לאירוע של מוות לבבי פתאומי. מעבר לכך, ידועות עוד סיבות רבות כמו קרדיומיופתיה, מיוקרדיטיס, דימום בלתי נשלט, תסחיף ריאתי, הרעלות ועוד.

מניעת אירוע מוות לבבי מתחיל מאימוץ אורח חיים בריא ופעיל. אורח חיים שכזה חייב לכלול תזונה מאוזנת ודלת שומנים ופעילות גופנית סדירה ורציפה. כמו כן, יש להפסיק את העישון, לטפל ביתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, סוכרת ומחלות כרוניות אחרות, ולבצע בדיקה גופנית ורפואית באופן קבוע. במידה ומתגלה מחלת לב, יש לשמור על כללים אלה ביתר קפדנות וליטול את התרופות אשר נרשמו על ידי הרופא המטפל.

טיפולים במוות לבבי פתאומי

כאשר מתרחש מוות לבבי פתאומי, ישנם מספר גורמים אשר עשויים לשפר את הישרדות החולה ולגרום למניעת מוות. מבין גורמים אלו, אם מזהים פעילות חשמלית בלב אפשר עדיין לבצע פעולות החייאה. כמו כן שרידות החולה תושפע ממצבו הבריאותי הבסיסי, גילו, עדות של גורם מקצועי לאירוע חוסר ההכרה, החייאה מקצועית ומידית ועוד.

הטיפול המיידי במוות לבבי הוא החייאה בסיסית ומקצועית, ושימוש בדה פיברילטור (טיפול חשמלי). ככל שהחולה יגיע באופן המהיר ביותר לבית החולים הקרוב, כך אחוזי ההישרדות שלו עשויים להעלות. כל דחייה בטיפול, עלולה להיות מסוכנת והרת גורל. בשילוב עם טיפול ההחייאה, בדרך כלל מתחילים טיפול באפינפרין במחזורים של 1מ"ג כל מספר שניות. תפקידו של אפינפרין הוא לשפר את זרימת הדם לעורקים הכליליים ולמח, באמצעות העלאת התנגודת.

מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!