הפרעות קצב לב

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

הפרעות קצב לב הן מצב בו ההולכה החשמלית בלב פגועה וגורמת לכך שהלב לא יתכווץ כשורה. הלב כולל מערכת מסועפת של עצבים אשר באמצעות מעבר אותות חשמליים אחראית על התכווצותו הסדירה. במקרה ומערכת זו נפגעת, התכווצות הלב הופכת לבלתי תקינה ועלולות להופיע הפרעות בקצב הלב ובתפקודו.

אחת מהפרעות קצב לב הנפוצות ביותר היא פרפור פרוזדורים, שגורם להפרעה של זרימת הדם מהלב ליתר חלקי הגוף.

תסמינים

במקרים רבים הפרעת קצב לב כלל לא גורמת לסימנים, אך קיימים מצבים בהם הפרעת הקצב מסכנת חיים ויש לטפל בה באופן מיידי. ברוב המקרים, הפרעת הקצב מתבטאת בתחושה מוזרה בבית החזה המלווה לעתים בכאב, בדופק מהיר או איטי ובקוצר נשימה. במקרים שונים עלולה גם להופיע סחרחורת והתעלפות.

סיבוכים של הפרעות קצב לב

הסיבה שמטפלים בהפרעות הקצב היא הסיבוכים השונים שיכולים להתפתח על רקע הפרעת קצב כרונית שאינה מטופלת.

  • אוטמים – אחת הבעיות העיקריות של הפרעות קצב היא יצירת קרישי דם, שבמקרים קשים עלולים להוביל לאוטמים. הפרעת הקצב גורמת לכך שהדם לא נדחף בצורה מושלמת וכתוצאה עלולים להיווצר קרישי הדם המסוכנים. קרישי הדם האלה יכולים להגיע למוח ולגרום שבץ, ללב ולגרום אוטם שריר הלב או לאיברים אחרים בגוף. ועל כן, כל אדם הסובל מהפרעות קצב לב צריך להשתמש במדללי דם כמו קומדין על מנת להימנע מיצירת הקרישים.
  • אי ספיקת לב – העובדה שהלב פועם בצורה לא אפקטיבית עלולה לגרום בסופו של דבר לאי ספיקת לב. לאחר הפרעת קצב ממושכת, שריר הלב עובד קשה מאוד ומול לחץ רב ומתפתחת אי ספיקת לב, ועל כן חשוב מאוד "לסדר" את קצב הלב על ידי תרופות מתאימות.

אבחון

פעמים רבות הפרעות קצב לב מופיעות ללא סימנים, ולכן מתגלות אך ורק במהלך בדיקה שגרתית אצל הרופא. במקרה שקיים סיכון להפרעות קצב לב, כמו אצל חולי לב או כאלה הסובלים מבעיות בבלוטת התריס מבצעים בדיקות שונות על מנת לבדוק את סדירות קצב הלב.

  • אק"ג – בדיקה פשוטה מאוד הבוחנת את הפעילות החשמלית של הלב ומאפשרת להבחין בהפרעות קצב במידה והן קיימות. מדובר בבדיקה קלה וזולה שמאפשרת גם להשוות בין תוצאות של בדיקות שונות ולראות שינויים.
  • בדיקת הולטר – בדיקה המספקת ניטור של קצב הלב לאורך כל היום. מאפשרת לבדוק שינויים בקצב הלב במהלך היום.
  • בדיקת מאמץ – לעתים שינויים בקצב הלב מופיעים על רקע מאמץ, ובמקרים אלה מבצעים בדיקת מאמץ שבאה לעמוד על קצב הלב במאמץ.

טיפול

חשיבות הטיפול בהפרעות קצב היא לטפל בסימפטומים (כמו קצב מהיר או איטי) ולמנוע סיבוכים כמו קרישי דם ואי ספיקת לב. הטיפול מתבסס על אופי הפרעת הקצב והסיבה לה והוא חשוב ביותר על מנת לשפר את המצב ולהימנע מסיבוכים.

  • התקנת קוצב – קוצב לב מאפשר לתקן את קצב הלב במידה והוא אינו מספק. הקוצב מושתל בדרך כלל במקרים של הפרעות קצב שגורמות ברדיקרדיה (קצב לב נמוך) ועוזר לשפר את קצב הלב ולהחזירו למצב תקין.
  • טיפול תרופתי – קיימים סוגים שונים של תרופות לתיקון הפרעת קצב הפועלות על מנגנונים שונים. תרופות אלה עוזרות לאזן את קצב הלב ולהאיט את קצב הלב במידה ורוצים בכך.
  • היפוך קצב – במידה ונגרמת טכיקרדיה (קצב לב מהיר) קשה, ניתן לאתחל את הפעילות החשמלית בלב באמצעות שוק חשמלי. פעולה זו מבוצעת תוך ניטור ובבית החולים ומומלצת רק במקרים קשים ביותר.
  • אבלציה – טיפול ניתוחי שבמהלכו צורבים באמצעות אלקטרודות את המסלול החשמלי שגורם להפרעת הקצב. פעולה זו חוסמת את המסלול החשמלי השגוי ובכך מתקנת את הפרעת הקצב.
  • מדללי דם – כמעט כל אדם הסובל מהפרעות קצב לב צריך להשתמש במדללי דם כמו קומדין (אספירין לא מספיק במקרה זה). הסיבה לכך היא סיכון יתר להיווצרות קרישי דם ואוטמים.

ראו גם:
הקשר בין פרפור עליות ולבין מוות פתאומי
לחץ דם תקין – מה ערכיו ומה חשיבותו?

מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!