השתלת לב במקרים קשים של אי ספיקת לב

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

ניתוח להשתלת לב הוא ניתוח בו מחליפים לב חולה, אשר נמצא באי ספיקה קשה, בלב בריא שמגיע מתורם. זהו ניתוח מורכב ביותר השמור לחולים קשים שאינם יכולים לתפקד באמצעות הלב הנוכחי שלהם ואין שום יכולת לעזור להם באמצעות טיפולים אחרים.

בעוד הניתוח להשתלת לב הוא ניתוח מורכב מאוד, סיכויי ההישרדות הם גבוהים מאוד, ורוב מושתלי הלב יכולים להאריך את חייהם בצורה יפה לאחר הניתוח.

מתי מבצעים השתלת לב?

מבין כל טיפולי מחלות הלב, ניתוח השתלת לב הוא הטיפול האחרון המתבצע במידה ואף טיפול אחר לא הצליח לגרום לשיפור משמעותי במצב. הגורם העיקרי להשתלת לב הוא אי ספיקת לב קשה, הנגרמת כתוצאה ממחלות לב שונות כמו מחלות כלי דם כליליים, קרדיומיופתיה והיחלשות שריר הלב, מחלה מסתמית, מום לב מולד ובעיות נוספות.

בחירת המועמדים להשתלת לב

השתלת לב לא מתאימה לכולם, ועל המועמדים להשתלת לב להיבחר בקפידה. בחירת המועמדים מתבססת על סיכויי ההישרדות שלהם ויכולתם לעמוד בניתוח הגדול וההתאוששות הארוכה. ברוב המקרים השתלות לב מתבצעות אצל אנשים הצעירים מגיל 65 וללא מחלות רקע אחרות.

מצבים כמו מחלת כלי דם פריפריים או היסטוריה של מחלות ממאירות מקטינים את הסיכויים להיבחר להשתלת לב. כמו כן, מקרים בהם מדובר באנשים שאינם מקיימים אורח חיים בריא נשקלים היטב. המחסור בלבבות להשתלה גורם לצורך עז לבחור את המועמדים שישמרו על הלב שיקבלו בצורה טובה, ולכן במקרים רבים נמנעים מלהשתיל לב למועמדים בעלי אורח חיים לא בריא כמו מעשנים או אלכוהוליסטים.

הסיכון בהשתלת לב – דחיית השתל

השתלת לב היא פעולה מסובכת מאוד שכוללת סיבוכים שונים, אשר העיקרי מביניהם הוא דחיית הלב המושתל. תהליך הדחייה מתרחש מפני שמערכת החיסון מזהה את הלב המושתל כגוף זר ומתחילה לתקוף אותו.

לשם כך, מושתלי לב מקבלים תרופות נוגדות מערכת החיסון עד סוף חייהם, אך למרות זאת, בקרב כ-25% מהמושתלים מופיעים סימני דחייה. רוב מקרי דחיית הלב מתרחשים בחודשים הראשונים לאחר ההשתלה, ולכן מבצעים בתקופה זו ביופסיות לב על מנת לזהות סימני דחייה. לאחר תקופה מסויימת, הסיכון לדחייה יורד ותדירות הביופסיות יורדת.

סיבוכים נוספים

קיימים סיכונים וסיבוכים נוספים לאחר השתלת הלב, הנובעים מהשימוש בתרופות נוגדות החיסון ובעיות נוספות כתוצאה מהניתוח.

  • זיהום – תופעה שכיחה בניתוחים היא זיהום, אך כאשר מדובר בהשתלת לב, הזיהום עלול להיות קשה ביותר בשל השימוש במדכאי חיסון. במקרים רבים, השימוש במדכאי חיסון מפחית את יכולת הגוף להתגבר על הזיהום ונדרש טיפול אנטיביוטי תחת אשפוז לאורך זמן רב.
  • תופעות לוואי של התרופות – שימוש במדכאי חיסון עלול לגרום לבעיות רבות, כמו זיהומים רבים, כשל כלייתי ותופעות לוואי נוספות.
  • סרטן – השימוש במדכאי חיסון מגביר גם את הסיכון להתפתחות סרטן מסוגים שונים, ובעיקר סרטן העור ולימפומה (שאינה הודג'קין).
  • התעבות העורקים – אחת התופעות הידועות לאחר השתלת לב היא מצב הנקרא CAV (Cardiac Allograft Vasculopathy) בו נגרמים התעבות והתקשות של העורקים בלב. כתוצאה, זרימת הדם נפגעת ועלולים להיווצר התקף לב, אי ספיקת לב, הפרעות קצב לב וסיבוכים נוספים.

לאחר השתלת הלב

רוב המטופלים נהנים מאורח חיים תקין ומהצלחה גדולה של השתלת הלב. מטופלים רבים מצליחים לחזור לעבודה תוך 3-6 חודשים תוך הקפדה על מספר מצומצם של מגבלות. סיכויי ההישרדות גבוהים מאוד, ועומדים על 90% אחרי שנה אחת ו-74% אחרי 5 שנים.

מיד לאחר הניתוח יש להתאים תרופות לשמירה על הלב ולדיכוי מערכת החיסון, ולאחר מכן להתחיל בתהליך של שיקום חולי הלב אשר בסיומו ניתן לחזור לחיים תקינים לחלוטין.

אולי יעניין אותך גם:

שיקום בבית לאחר ניתוח לב

מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
נגישות לחולי לב
נגישות לחולי לב

מחלות לב הן מהמורכבות ביותר להתמודדות, גם מכיוון שהמחלות החמורות כרוכות בסכנת חיים מוחשית. אסור לשכוח שמחלות הלב טומנות בחובן פגיעה ממשית בשגרת החיים וביכולת

לקריאת המאמר »
072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!