בדיקת אק"ג

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

בדיקת אק"ג היא אחת הבדיקות הנפוצות והחשובות ביותר בעולם הרפואה המאפשרת לבדוק את הפעילות החשמלית של הלב. זוהי בדיקה פשוטה ביותר שאורכת מספר דקות, אשר בסיומה יוצא פלט הכולל את הפעילות החשמלית של הלב באזורים שונים.

באמצעות בדיקת האק"ג ניתן לזהות מקרים לבביים שונים כמו הפרעות קצב, התקפי לב, אריתמיה, קרדיומיופתיה, אי ספיקת לב ומצבים נוספים. בדיקת האק"ג מאפשרת הערכת ראשונית של בעיות בלב ולאחר תוצאותיה פונים בדרך כלל לבדיקות נוספות למיקוד האבחנה ותחילת טיפול.

בדיקת האק"ג נעשית בדרך כלל בבתי החולים, אך למרות זאת ניתן לבצע בדיקת אק"ג בבית – על ידי חיבור לאלקטורודות ושליחת תוצאות הבדיקה לאבחון רופא של שירות טלרפואה (שירות טלפוני).

מתי מבצעים בדיקת אק"ג?

בדיקת האק"ג מתבצעת כמעט בכל מצב שבו חושדים במחלות לב או כבדיקת סקר לזיהוי בעיות לב שונות:

  • סימפטומים לבביים – כל חולה המגיע לחדר המיון עם סימפטומים לבביים כמו כאבי חזה, קוצר נשימה, התעלפות וכו', עובר בדיקת אק"ג באופן מיידי במטרה לשלול התקף לב. ביצוע הבדיקה יאפשר הערכה ראשונית של מצב הלב שיעזור בהמשך האבחנה ובהערכת הצורך בטיפול.
  • חשד להפרעות קצב – מקרים של דופק לא סדיר, או קצב מהיר (טכיקרדיה) או איטי (ברדיקרדיה) דורשים ביצוע בדיקת אק"ג באמצעותה ניתן לזהות את סוג הפרעת קצב.
  • ספורטאים וחיילים – ספורטאים או חיילים ביחידות שונות עוברים בדיקת אק"ג לשם זיהוי מומים לבביים שיכולים לסכן את חייהם. במקרים שונים מזהים בבדיקת האק"ג מום מולד אסימפטומטי שעשוי לגרום למוות פתאומי במהלך מאמץ. בדיקות אלה חשובות ביותר וכיום כל ספורטאי באגודת ספורט מסודרת מחוייב לעבור בדיקת אק"ג פעם בשנה.
  • לפני נטילת תרופות מסויימות – קיימות תרופות שיכולות להשפיע על פעולת הלב, ועל כן מבצעים בדיקת אק"ג לפני תחילת הטיפול בהן. מדובר בתרופות פסיכיאטריות שונות ובחלק מהתרופות להפרעת קשב וריכוז, ובדרך כלל לפני תחילת השימוש בהן מבצעים בדיקת אק"ג על מנת לוודא שמצב הלב תקין.

הליך הבדיקה

בדיקת האק"ג מבוצעת על ידי חיבור אלקטרודות אל החזה. תפקיד האלקטרודות הוא לקלוט את הפעילות החשמלית של הלב ולהוציא פלט בהתאם. מיקום האלקטרודות מאפשר לזהות את פעילות הלב באזורים שונים וכך לאבחן מצבים שונים כמו אוטם באחד העורקים הכליליים. זוהי כאמור בדיקה פשוטה ביותר הנמשכת מספר דקות בלבד, המבוצעת ללא סיכונים או סיבוכים.

תוצאות הבדיקה

תוצאות הבדיקה מאפשרות לזהות ליקוי בפעולת הלב ואף לאפיין את אזור הלב הפגוע. הפלט של בדיקת האק"ג כולל 12-15 תרשימים המתארים את פעילות הלב במיקומים שונים, ועל פי פענוח הפלט ניתן לאפיין את מצב הלב ללא צורך בהדמיה או בבדיקה פולשנית. תוצאות אפשריות של הבדיקה כוללות:

  • הפרעת קצב – מתבטאת בקצב בלתי סדיר מהיר או איטי. בעזרת פענוח מדוייק של בדיקת האק"ג ניתן לאפיין את הפרעת הקצב ואת הבעיה במערכת ההולכה החשמלית של הלב ולהתאים טיפול.
  • התקף לב – שינויים במקטע ST בבדיקת האק"ג מעידים על התקף לב, במקרים אלה יש לטפל באופן מיידי.
  • בעיה באספקת הדם ללב – תוצאה אופיינית בבדיקת מאמץ, בעזרתה ניתן להבין איזה חלק של הלב סובל מאספקת דם לקויה על רקע מחלת כלי דם כלילית.
  • הפרעות מבניות – באמצעות הבדיקה ניתן גם לאפיין מצבים של לב מוגדל, בעיות מסתמים, קרדיומיופתיה והפרעות אנטומיות שונות בלב.

בדיקת אק"ג במאמץ

במקרים שונים בוחרים לבצע את בדיקת האק"ג במאמץ, וזאת על מנת לזהות שינויים בלב במצב בו הוא נדרש "לעבוד קשה" וכך יכולים להתבטא בפלט האק"ג סימנים שונים.

בדיקת אק"ג במאמץ מבוצעת אצל אנשים עם סימנים לבביים כמו תעוקת חזה, קוצר נשימה במאמץ או מצבים נוספים, ועל פי הבדיקה אפשר להעריך את מצב הלב ולהתאים טיפול. הפרעות קצב במהלך המאמץ או שינויים במקטע ST יכולים להצביע על בעיה לבבית הדורשת בירור מקיף וטיפול, ועל כן בדיקה זו שכיחה מאוד בקרב חולי לב רבים.

מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!