בדיקת אקו לב

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

בדיקת אקו לב היא בדיקה המבוצעת העזרת מכשיר אולטרסאונד ומספקת מבט על האנטומיה של הלב ועל תפקוד המדורים השונים בו. באמצעות גלי אולטרסאונד ניתן לקבל תמונה של מבנה הלב ולהעריך יכולות תפקודיות שונות שלו.

זוהי בדיקה חשובה ביותר המתאימה לבירור פגמים אנטומיים כמו מומים מולדים, קרדיומיופתיה, בעיות מסתמיות וכו'. בניגוד לבדיקות ההדמיה האחרות (כמו CT, צילום חזה או מיפוי) בדיקה זו לא פולטת קרינה ואינה פולשנית, ועל כן ניתן לבצע אותה ללא חשש בכל גיל וגם אצל תינוקות.

מתי מבצעים בדיקת אקו לב?

בדיקת אקו לב מתבצעת בעיקר כאשר קיים חשד לבעיה מסתמית, קרדיומיופתיה, דלקת קרום הלב או אי ספיקת לב. בילדים, בדיקה זו מתבצעת כאשר רוצים לבדוק את קיומם של מומים מולדים כבר בימים הראשונים לחיים.

באופן כללי, במקרים של הופעת אוושה חדשה או תוצאות בדיקת אק"ג שמעידות על בעיה אנטומית אחרת, פונים לבדיקת האקו לב בהמשך הבירור. מכיוון שמדובר בבדיקה פשוטה ביותר המבוצעת במהירות וללא כל סיכון, זוהי בדיקה שגרתית בכל חולה עם מחלת לב או כאשר רוצים לשלול מצבים לבביים מסכני חיים.

מהלך הבדיקה

בדיקת אקו לב מתבצעת על ידי טכנאי או רופא ונמשכת בין חצי שעה לשעה. במהלך הבדיקה מורחים ג'ל העוזר להעברת גלי הקול ובאמצעות מתמר מיוחד מקבלים תמונה של הלב ותפקודו. במהלך הבדיקה ניתן להעריך את זרימת הדם במדורים השונים, לבדוק את עובי שריר הלב והמחיצה, את תפקודי המסתמים ואת כלי הדם היוצאים מהלב.

בדיקת האקו מספקת תוצאות מדוייקות ביותר הכוללות גדלים, מהירויות זרימה ופרמטרים נוספים אותם ניתן להשוות לערכים הסטנדרטים ובדרך זו לאתר פתולוגיות ולהגיע לאבחנה. בדיקה זו כאמור אינה פולשנית או מסוכנת, ומיד אחריה ניתן לחזור לשגרה.

תוצאות הבדיקה

תוצאות בדיקת האקו לב חשובות על מנת להמשיך בבירור ולהתחיל טיפול במחלת הלב במקרה הצורך. תוצאות הבדיקה יכולות לכלול:

  • בעיה מסתמית – נפוצה בקרב האוכלוסיה המבוגרת, ויכולה להתבטא בהיצרות המסתם או בדלף. פעמים רבות הבעיה המסתמית מתבטאת אוושה ותפקיד בדיקת האקו לב הוא להעריך את מידת הפתולוגיה של המסתם בלב ואת הצורך להחליפו. במקרים אלה ניתן לבדוק בצורה מדוייקת את כמות הדם הדולפת או את מידת היצרות המסתם ועל פי התוצאות להמשיך בטיפול.
  • קרדיומיופתיה – מצב בו שריר הלב מתרחב ונחלש. בדיקת האקו מאפשרת להעריך את תפקוד שריר הלב ואת יכולתו להזרים דם. במקרים אלו מתאימים את הטיפול על פי מידת הפתולוגיה והיכולת התפקודית של הלב.
  • אי ספיקת לב – מוגדרת כמצב בו הלב לא מצליח לדחוף דם בצורה מספקת, ובאמצעות בדיקת אקו לב ניתן להעריך את רמת אי הספיקה ואת יכולתו התפקודית של הלב. במהלך הבדיקה מנסים לאתר את הגורמם לאי הספיקה ובהתאם לתוצאות מתאימים טיפול תרופתי.
  • פריקרדיטיס – אצל חולי פריקרדיטיס מטרת בדיקת אקו לב היא לזהות נוזל בשק הפריקרדיום, ובמידה ומוצאים נוזל כזה יש לטפל בו באופן מיידי. כמו כן, בדיקת אקו לב משמשת למעקב אחר חולי פריקרדיטיס כרוניים או לבדיקת ההחלמה מהמחלה.
  • מומים מולדים – כאשר נשמעת איוושה אצל תינוק בן מספר שבועות או שמופיע כיחלון בימי החיים הראשונים, חושדים במום בלב ומבצעים בדיקת אקו לב. על פי תוצאות הבדיקה ניתן להעריך באיזה מום מדובר והאם יש צורך בטיפול. פעמים רבות תוצאות הבדיקה מראות שמדובר במום קל ביותר שלא דורש טיפול וניתן להסתפק במעקב – זהו מצב השכיח בעיקר אצל תינוקות עם פגמים במחיצה. לעומת זאת, לפעמים בדיקת האקו מראה שמדובר במום קשה שיש לטפל בו באופן מיידי.

ראו גם:
פגם במחיצה הבין-חדרית

בדיקת אקו לב
מכון שיקום לאחר ניתוח לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!